Skräddarsydda mattor i mälardalen

Mattbolagets mattskrädderi

Ett av sveriges största mattskrädderier

Vi skräddarsyr och anpassar mattor efter era önskemål och behov

Inne i vår butik finner du Mattbolagets mattskrädderi. Här kan vi hjälpa dig med allt från langettering och bandning av gångmattor och heltäckningsmattor till specialbeställda mattor för båten eller husvagnen. Allt du behöver göra är att komma in med dina mallar och välja ut en matta efter tycke och smak. Saknar du mallar hjälper vi dig givetvis med det också.

Stor måttanpassad matta

För oss på Mattbolaget är inget uppdrag för litet – eller för stort. Den största mattan som vi hittills sytt inne i vårt skrädderi var hela 4×15 meter. Så stora mattor tillhör visserligen inte vardagen inne i skrädderiet, men att ha maskinen som krävs för större kunduppdrag är viktigt för oss. Idag är det väldigt få mattleverantörer som har möjlighet att sy så stora mattor. Vi ser dock att behovet och efterfrågan finns. Har du ett större utrymme som du vill fylla med en måttanpassad matta är du varmt välkommen att ta kontakt med oss. Stora mattor ger ofta ett häftigt intryck då det är unikt och något vi inte allt för ofta ser.

Vi hjälper dig från idé till leverans

Tycker du att det känns svårt att lägga din heltäckningsmatta själv? Då är du inte ensam. Att lägga en heltäckningsmatta är inte alltid helt enkelt. Låt oss istället utföra jobbet. På Mattbolaget har vi professionella mattläggare som både kan mäta hur mycket matta som behövs och lägga den åt dig. Även här arbetar vi med langettering och banding för att skapa snygga avslut. Ett exempel kan vara mattan i en hall där det saknas en naturlig list som avslut.

Varför behövs ett mattskrädderi? Är inte alla mattor i mattbutiken färdiga?

Långa korridorer eller utrymmen med mycket vinklar och vrår är exempel på platser där det ibland kan vara svårt att hitta en passande matta från standardsortimentet. I dessa fall är det perfekt att kunna lämna in mattan till mattskrädderiet. På Mattbolaget syr vi upp din matta efter formen och måtten du önskar så att den varken blir för lång eller kort, smal eller bred. Vi syr både orientaliska, handknutna och maskingjorda mattor i vårt skrädderi. Letar du exempelvis efter mattor till långa och smala hallar har vi precis det du söker.

Skräddarsydda mattor sedan år 2007

Mattbolagets eget skrädderi

Karl-Johan Nyberg arbetar i Mattbolagets eget skrädderi. Karl-Johan började tidigt intressera sig för det hantverk som finns i mattbranschen. Efter att ha varit med och startat upp Mattbolagets eget skrädderi 2007 visst han att det var just det han ville jobba med. I Mattbolagets skrädderi spenderar han de flesta av sina dagar – när han inte är ute i butiken och tar hand om kunder förstås.

– När vi startade upp skrädderiet fick jag vara kreativ och lära mig hur man hanterar olika typer av material. Genom skrädderiet fick jag lära mig hur man skarvar en matta och vilken typ utav sömnad som blir passar bäst på olika typer utav mattor. Det var där nyfikenheten och intresset för hantverket uppkom. Processen och hantverket har senare kommit att bli min nisch. Att få vara med från idé hos kunden till skapandet av ett färdigt resultat är fantastiskt. Ibland även lite klurigt. Speciellt om det är någon svårare ritning. Skär du fel en gång så är ju mattan förstörd. Men jag tycker det är roligt att få en utmaning i form av problemlösning beroende på vad kunden efterfrågar, berättar Karl-Johan.

När började ni med ert skrädderi?

– Vi startade vårt mattskrädderi år 2007. Då använde vi oss av enbart av en liten maskin. Mycket har hänt sedan dess och idag har vi en maskin som kan lyfta mattor så att de svävar när vi syr dem. Det innebär att vi kan sy precis så stora mattor som våra kunder efterfrågar. När det kommer till mattläggning så underlättar det mycket med eget skrädderi. Vi märker att kunderna uppskattar att få mattor i den storlek som passar just dem, förklarar Karl-Johan.

Varför skräddarsydda mattor?

– Många vet inte det men hittar du en matta du fastnar för som exempelvis är 140×200 cm och ditt utrymme kräver att mattan är 140×150 så kan vi lösa det. Vi har både möjlighet och kompetens att korrigera storleken och formen på redan befintliga mattor. Vi har faktiskt sytt hjärtformade mattor och mattor i form av figurer vid några tillfällen. Vi utförde ett jobb för inte så länge sedan där vi lade heltäckningsmatta på halva golvet i ett stort rum. Som avslut rundade vi mattan. Tack vare rundningen fick kunden plats med två extra fåtöljer. Det såg otroligt genomtänkt och snyggt ut, säger Karl-Johan.

”Vi har både möjlighet och kompetens att korrigera storleken och formen på redan befintliga mattor.”

Hur vanligt är det att en mattbutik har eget skrädderi?

– Det är vi ganska ensamma om i Sverige idag. Vi tycker om att kunna erbjuda lösningar snabbt och på plats. Vi vill hålla en hög servicenivå och för oss är snabba problemlösningar en del av det. Ett exempel är en kund som hade en rundad trappa i tre våningar. Där lade vi en orientalisk gångmatta som vi skarvade och sydde för att matcha formen på trappan. Att kunna leverera sådana relativt komplexa lösningar är superkul, avslutar Karl-Johan.

Tips & idéer när du väljer matta

Inred med rätt matta i rätt rum

Oavsett om du söker en matta till ditt sovrum, kök, vardagsrum, båten eller sommarstugan så har vi mattan. Besök oss i butiken så hjälper vi dig att hitta rätt matta för rätt rum.

Mattor för hela hemmet

Vårt utbud av högkvalitativa mattor

Välkommen till vår butik på Erikslund!

Hos oss på Traversgatan 15 i Västerås hittar du högkvalitativa mattor för hela hemmet. I vårt mattskrädderi kan vi måttanpassa och specialsy mattor efter olika önskemål och ändamål.

Kom in och prata mattor med oss!