Stort utbud av orientaliska mattor

Orientaliska mattor

Som smycken för golvet

Orientaliska mattor

Plastmattor är både snygga, praktiska och lättskötta. Dessutom finns de i flera olika färger och trendiga mönster. Många väljer att placera plastmattor i hallen och köket där det lätt bildas smuts och slitage. Även badrummet, tvättstugan och uteplatsen är exempel på platser där plastmattor gör sig utmärkt. Plastmattor är enkla att rengöra samtidigt som de ger ett inrett och välkomnande intryck i rummet.

Orientaliska mattor

I vårt sortiment hittar du orientaliska mattor från Bhutan, Pakistan, Bokhara, Iran, Turkmenistan, Kina, Tibet och Bidjar, för att nämna några plaster. Vill du veta var ifrån din matta kommer och vad den bär för historia? Tveka inte att fråga någon ur vår personal. Alla våra orientaliska mattor är handplockade från våra leverantörer och omsorgsfullt utvalda av oss. Givetvis får du äkthetsgaranti när du köper din orientmatta hos Mattbolaget.

Orientaliska mattor till skandinaviska hem

Det finns flera vanliga missuppfattningar om orientaliska mattor. En sådan är att de endast går att få i starka färger. Det stämmer inte. Idag tillverkas fantastiska orientaliska mattor även i färger som passar för det skandinaviska hemmet. Detta gör att du som vill hålla en skandinavisk ton med färger från naturen i ditt hem också kan hitta en orientalisk matta. Dessa mattor, eller konstverk som vi gärna kallar dem, finns i flera olika färger.

Mer fakta om orientaliska mattor

Något som många inte känner till är att orientaliska mattor ofta namnges efter städerna de tillverkas i och dessutom har egna unika möster. Ett exempel på det är Bidjarmattan. Bidjar är en ort ca 15 mil nordväst om Hamadan i Iran. Bidjarmattan är en populär orientalisk matta som är känd för sin täthet och slitstyrka. Bidjarmattan görs oftast i varmrött, mörkblått eller beiget i sitt bottenmönster. Ett igenkänningstecken för just bidjarmattan är att den har ett blommönster i bårder, hörn och medaljonger. Detta kallas för bidjar-rosen. Nästa gång du tittar på orientaliska mattor kanske du själv kan känna igen en bidjarmatta!

Inspirationsbilder orientaliska mattor

Hitta inspiration till att inreda med orientaliska mattor. Alla våra orientaliska mattor är handplockade från våra leverantörer och omsorgsfullt utvalda av oss. Besök oss gärna i butiken och utforska vårt utbud av orientaliska mattor. 

Mattvätt & restaurering

Förläng livet på din matta

Mattbolaget i Västerås, erbjuder via Callerts Matt-Tvätt, en exklusiv tjänst för att vårda och återställa mattor. Callerts, en kunglig hovleverantör, har förfinat konsten att tvätta och restaurera mattor till perfektion sedan 1935. Genom ett nära samarbete blir denna experttjänst tillgänglig för kunder i Västerås och omnejd.

Kundens tillfredsställelse och mattornas välbefinnande är av högsta vikt för Mattbolaget. Genom en smidig och organiserad process säkerställs att kundernas mattor transporteras säkert till Callerts Matt-Tvätt för en förstklassig behandling. Mattbolaget fungerar som en trygg medlare, tar hand om logistiken och samarbetar nära med Callerts för varje mattas unika behov.

När det är dags att vårda och förlänga livslängden på din matta, kan du lita på Mattbolaget i Västerås och deras partnerskap med Callerts Matt-Tvätt. Med fokus på kvalitet och omsorg, garanterar detta samarbete att varje matta behandlas med precision och professionalism. Din matta är i de bästa händerna för en kunglig och omsorgsfull återställning.

Välkommen till vår butik på Erikslund!

Hos oss på Traversgatan 15 i Västerås hittar du högkvalitativa mattor för hela hemmet. I vårt mattskrädderi kan vi måttanpassa och specialsy mattor efter olika önskemål och ändamål.

Kom in och prata mattor med oss!