Vår historia

Skräddarsydda mattor
av högsta kvalité

Mattbolagets historia

Den 20 mars 1958 startar Mattbolaget på Hantverkargatan i Västerås. Som helt nya i branschen var det bara att börja från grunden.

60 år senare och med tredje generationen i butiken finns gedigen branschkunskap med kunniga och starkt engagerade medarbetare. Kontinuiteten bidrar till att kunskapen om, och erfarenheterna av, olika material och kvalitéer går vidare till kommande generationer. Det avspeglar sig i produktsortimentet där fokus är på att du som kund ska få en matta lämpad efter just dina behov och önskemål.

Vi reser på mässor runtom i världen och besöker fabriker och tillverkare för att köpa snygga och tidsenliga mattor av högsta kvalité. Högsta prioritet är färger och material som passar för skandinaviska hem. Vi handplockar våra mattor i orienten, så som du gör när du ska köpa en matta hem till ditt eget hem. Som vi har gjort i tre generationer.

På Mattbolaget vet vi att hem med stilsäkra och medvetna val av material och färgsättning ger en högre trivsel. Vårt produktsortiment kännetecknas av hög kvalité som lämpar sig för både hemmiljö och offentlig miljö.

Välkommen in till oss på Mattbolaget i Västerås!

Se videon om oss


Årtal på Mattbolaget

 • 19581958, 20 mars

  Företaget öppnar på Hantverkargatan i Västerås.
 • 19611961

  Flytt till Källgatan och det så kallade Skandia-huset i Västerås. Där ligger Hemköp idag.
 • 19681968

  Flytt till Munkgatan 9 i Västerås. Heltäckningsmattor blir nytt i sortimentet här. Ett stort lager fanns i ”Hökens näste”.
 • 19741974

  Flytt till Stora gatan 50 i Västerås. Här kunde företaget växa och skapa förutsättningar för att bygga egen lokal.
 • 2007, 11 mars2007, 11 mars

  Flytt till Erikslund i Västerås – i dag Sveriges tredje största handelsområde. I butiken på 1200m2 finns ett av Sveriges största sortiment av mattor och heltäckningsmattor.