Stort utbud av

Handknutna mattor

När du vill ha mjukt under fötterna

Handknutna mattor

Är du ute efter en unik och mjuk matta av hög kvalitet? Då ska du ta del av Mattbolagets sortiment av handknutna mattor. Handknutna mattor är tjocka, härliga mattor som vanligtvis är tillverkade helt i ull. De finns i många olika färger och varianter och är oerhört härliga att gå på. Priset på handknutna mattor kan variera men gå för det inte på myten om att en handknuten matta behöver kosta en förmögenhet. Kom in till vår butik så berättar vi mer. Vi kan garantera att känslan och upplevelsen av en handknuten matta är något utöver det vanliga.

Orientaliska mattor

De vanligaste varianterna av handknutna mattor är de orientaliska mattorna. Dessa mattor knyts traditionsenligt för hand av skickliga hantverkare, många gånger med en lång historisk tradition inom familjen. Orientaliska mattor är ett fantastiskt hantverk som kan liknas vid ett konstverk. 

Laga till en handknuten matta

Om en handknuten matta går sönder kan den med rätt skicklighet repareras med fantastiskt resultat. Detta är en av anledningarna till att en handknuten matta bör betraktas som en livslång investering till hemmet. Har du en trasiga matta som behöver repareras står vi dig gärna till tjänst. I vårt mattskrädderi kan våra skickliga hantverkare hjälpa dig.

En matta som håller i generationer

Inte allt för sällan går det att se hur äldre mattor säljs på auktion. Oftast handlar det om handknutna mattor som kan vara uppemot hundra år gamla, om inte mer. Ger man sin handknutna matta tillräckligt med omsorg kan den bevaras i flera generationer. Och nej, du behöver inte undvika att gå på mattan för att bevara den. Tvärtom. En matta är till för att användas i hemmet. Om du sköter om din handknutna matta väl kan vi garantera att den håller i generationer. När du köper en matta från oss på Mattbolaget förser vi dig alltid med tips och råd för hur du ska ta hand om din matta på bästa sätt.

Inspirationsbilder handknutna mattor

Hitta inspiration till att inreda med handknutna mattor. Besök oss gärna i butiken och utforska vårt breda utbud av handknutna mattor.

Mattvätt & restaurering

Förläng livet på din matta

Mattbolaget i Västerås, erbjuder via Callerts Matt-Tvätt, en exklusiv tjänst för att vårda och återställa mattor. Callerts, en kunglig hovleverantör, har förfinat konsten att tvätta och restaurera mattor till perfektion sedan 1935. Genom ett nära samarbete blir denna experttjänst tillgänglig för kunder i Västerås och omnejd.

Kundens tillfredsställelse och mattornas välbefinnande är av högsta vikt för Mattbolaget. Genom en smidig och organiserad process säkerställs att kundernas mattor transporteras säkert till Callerts Matt-Tvätt för en förstklassig behandling. Mattbolaget fungerar som en trygg medlare, tar hand om logistiken och samarbetar nära med Callerts för varje mattas unika behov.

När det är dags att vårda och förlänga livslängden på din matta, kan du lita på Mattbolaget i Västerås och deras partnerskap med Callerts Matt-Tvätt. Med fokus på kvalitet och omsorg, garanterar detta samarbete att varje matta behandlas med precision och professionalism. Din matta är i de bästa händerna för en kunglig och omsorgsfull återställning.

Välkommen till vår butik på Erikslund!

Hos oss på Traversgatan 15 i Västerås hittar du högkvalitativa mattor för hela hemmet. I vårt mattskrädderi kan vi måttanpassa och specialsy mattor efter olika önskemål och ändamål.

Kom in och prata mattor med oss!