Stort utbud av flatvävda mattor

Flatvävda mattor

Bouclé

Flatvävda mattor

Bouclémattor, flatvävda mattor eller så kallade sisalmattor – benämningen på dessa mattor tycks aldrig ta slut. Söker du en matta som tål högt slitage och samtidigt är vacker kanske en flatvävd matta faller dig i smaken? Hos oss hittar du bouclémattor i en mängd olika färger och storlekar.

Varför ska jag välja en flatvävd matta?

Flatvävda mattor är vävda på ett speciellt sätt som gör dem tåliga för slitage. Här använder tillverkarna en metod där de skapar små, små öglor som tillsammans bildar ett speciellt mönster. Den här typen av mattor är perfekta under exempelvis matsalsbord, i en hall eller i offentliga miljöer. Hos oss hittar du bouclémattor i färdiga storlekar men vi kan även leverera dem måttanpassade efter dina önskemål. Exempelvis om du letar efter en tålig gångmatta till hallen.

Flatvävda mattor utomhus

Flera flatvävda mattor tål både regn, snö och starkt solljus. Det gör dem optimala för vårt skandinaviska väder. Kanske är det en flatvävd matta du ska satsa på till terrassen eller balkongen? Kom in till vår butik så hjälper vi dig hitta en passande matta.

Hur ska man rengöra man en flatvävd matta?

Flatvävda mattor är i regel väldigt lätta att rengöra. I de allra flesta fall räcker det att spola av dem med vatten och låta dem torka. Det är därför inte svårt att förstå varför den är en favorit under köksbordet, i hallen och utomhus. Tänk dig att enkelt kunna torka av lera eller annan smuts och därefter ha en helt ren matta. Praktiskt, eller hur?

Mer om flatvävda mattor

Flatvävda mattor är vävda i dekorativa mönster som kallas jaquard. Öglorna till dessa är bildade av polvarp. När man tar fram jaquardmönster använder man olika trådsystem för varje typ av mönster man tar fram. Det här gör att olika mönster har olika trådsystem. Däremot består alltid grundväven av fyllnadsvarp vilket gör att mönstret aldrig framträder på avigsidan.

Inspirationsbilder flatvävda mattor

Hitta inspiration till att inreda med olika mattor och stilar. Skapa en varm och inbjudande atmosfär i ditt hem. Besök oss gärna i butiken och utforska vårt utbud av flatvävda mattor.

Välkommen till vår butik på Erikslund!

Hos oss på Traversgatan 15 i Västerås hittar du högkvalitativa mattor för hela hemmet. I vårt mattskrädderi kan vi måttanpassa och specialsy mattor efter olika önskemål och ändamål.

Kom in och prata mattor med oss!