Mattor i ull

Ullmattor

Hos oss hittar du flertalet vackra mattor i ull. Vi har både flatvävda, handknutna och handvävda mattor. Samtliga tillverkade i fin ull. Ullmattor är bland det mest slitstarka du kan köpa i mattväg och de håller i många år. Mattor i ull knyts eller vävs för hand av personer med gediget kunnande för hantverket. I vårt utbud hittar du både moderna ullmattor och traditionella röllakanmattor. Välkommen in!


Moderna ullmattor

Våra moderna ullmattor finns tillgängliga i flera olika designer, färger och former. De moderna ullmattorna är i regel tjockare än de mer traditionella mattorna och har med åren blivit väldigt populära i de svenska hemmen. Välj från ett brett sortiment av moderna mattor för att hitta rätt matta till ditt hem.

Röllakanmattor

Röllakan är en traditionell mattyp med lång historia i Sverige. Röllakanmattorna har en klassisk design och finns i mängder av olika traditionella mönster. I jämförelse med de mer moderna ullmattorna är röllakanmattorna mer tunna och fina i sin tjocklek.

Tisca mattor

Tisca är en av våra populära leverantörer när det kommer till ullmattor. De gör fantastiska mattor i ull som passar bra in i de skandinaviska hemmen. Väljer du att köpa en Tisca matta har du som kund möjlighet att beställa din ullmatta i valfritt mått. På så sätt blir den precis så stor som du vill ha den. Detsamma gäller design och val av färg. Här finns det oändligt med möjligheter.

Valet av ull är viktigt för oss

För oss är det viktigt att våra mattor kommer från tillverkare med hänsyn och omsorg. Ullen från våra ullmattor kommer därför uteslutande från välmående får och seriösa leverantörer. Har du frågor eller funderingar kring våra mattor, material eller leverantörer är du varmt välkommen att ta kontakt med vår personal. Vi berättar gärna mer!