När du vill ha mjukt
under fötterna…

Handknutna mattor

Är du ute efter en unik och mjuk matta av hög kvalitet? Då ska du ta del av Mattbolagets sortiment av handknutna mattor. Handknutna mattor är tjocka, härliga mattor som vanligtvis är tillverkade helt i ull. De finns i många olika färger och varianter och är oerhört härliga att gå på. Priset på handknutna mattor kan variera men gå för det inte på myten om att en handknuten matta behöver kosta en förmögenhet. Kom in till vår butik så berättar vi mer. Vi kan garantera att känslan och upplevelsen av en handknuten matta är något utöver det vanliga.


Orientaliska mattor

De vanligaste varianterna av handknutna mattor är de orientaliska mattorna. Dessa mattor knyts traditionsenligt för hand av skickliga hantverkare, många gånger med en lång historisk tradition inom familjen. Orientaliska mattor är ett fantastiskt hantverk som kan liknas vid ett konstverk. Du kan läsa mer om våra orientaliska mattor här

Laga till en handknuten matta

Om en handknuten matta går sönder kan den med rätt skicklighet repareras med fantastiskt resultat. Detta är en av anledningarna till att en handknuten matta bör betraktas som en livslång investering till hemmet. Har du en trasiga matta som behöver repareras står vi dig gärna till tjänst. I vårt mattskrädderi kan våra skickliga hantverkare hjälpa dig.

En matta som håller i generationer

Inte allt för sällan går det att se hur äldre mattor säljs på auktion. Oftast handlar det om handknutna mattor som kan vara uppemot hundra år gamla, om inte mer. Ger man sin handknutna matta tillräckligt med omsorg kan den bevaras i flera generationer. Och nej, du behöver inte undvika att gå på mattan för att bevara den. Tvärtom. En matta är till för att användas i hemmet. Om du sköter om din handknutna matta väl kan vi garantera att den håller i generationer. När du köper en matta från oss på Mattbolaget förser vi dig alltid med tips och råd för hur du ska ta hand om din matta på bästa sätt.